Поряд із Хмельниччиною планують розмістити людей, евакуйованих з Китаю

Українців, яких вивезли з охопленого коронавірусом Китаю, мають намір тимчасово розмістити на Тернопільщині

5452

На сусідній Тернопільщині, в шести десятка кілометрів від Хмельницької області, планують розмістити майже сотню людей, евакуйованих з Китаю. 98 наших співвітчизників начебто мають привезти на днях та розмістити на 14-денний карантин в санаторії “Медобори”, розташованому в селі Конопківка Теребовлянського району, повідомляє Depo.Тернопіль.

Це село розташоване поряд з іншим райцентром – Микулинці. І саме тамтешня громада збунтувалася проти такої перспективи. Учора, 19 лютого, була скликана сесія Микулинецької районної ради просто неба. На сесії депутати одностайно проголосували проти евакуації людей з Китаю на Тернопільщину.

Водночас із Києва прийшов запит на розміщення в Тернополі трьох сотень військових Нацгвардії, які, очевидно, мають здійснювати супровід колони з евакуйованими людьми дорогою від Львова до пункту призначення на Тернопільщині.

За інформацією, яку поширюють депутати Тернопільської облради, саме туди, в аеропорт Львова, має прилетіти літак з евакуйованими. Попервах їх мали намір привезти відразу літаком у Тернопіль, однак Тернопільський аеропорт відмовився приймати цей борт начебто через технічні причини. Тому людей мають привезти повітряним судном у Львів, а вже звідти, автотранспортом везтимуть на Тернопільщину.

Читайте також: Населення Хмельниччини: вмираємо частіше, ніж народжуємось

Маючи твердий намір не пустити евакуйований у санаторій “Медобори”, місцева громадськість вже виставила блокпости на під’їзних шляхах до санаторію.

Водночас у самому Китаї запроваджують смертну кару за приховування симптомів коронавірусу. Як розвиватиметься ситуація далі – невідомо. Однак усе це починає нагадувати сюжет із постапокаліптичної кінострічки.

" " " "