Посадовця Федерації профспілок Хмельниччини впіймали на хабарництві, – деталі

Правоохоронці впіймали на отримання хабаря посадовця Федерації профспілок Хмельниччини

1050

В ході негласних слідчих дій на Хмельниччині правоохоронці зафіксували факт вимагання та отримання хабаря одним з керівників Федерації профспілок Хмельницької області. Про це повідомила прес-служба Хмельницької обласної прокуратури.

«Встановлено, що посадовець вимагав 10 тисяч гривень. За ці кошти він пообіцяв передати у користування майно Федерації, суттєво зменшивши в договорі площу фактично орендованого приміщення та відповідно занизивши розмір орендної плати», – йдеться у повідомленні відомства.

Як тільки правоохоронці задокументували факт отримання зловмисником цієї суми, посадовця одразу ж затримали у відповідності до  статті 208 Кримінального кодексу України. За вказаним фактом проводиться досудове розслідування за ч. 4 ст. 368-3 (одержання неправомірної вигоди особою, що надає публічні послуги, поєднане з її вимаганням) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Хмельниччині поліція викрила у хабарництві керівника відділення військового обліку центру комплектування

Наразі розпочато досудове розслідування задля збору та фіксації усіх доказів. Також правоохоронці вирішують питання щодо обрання затриманому посадовцю запобіжного заходу.

 

" " " "