«Посміхнемось щиро Вишні»: у Хмельницькому відбувся загальнообласний конкурс гумористів

2260

«Посміхнемось щиро Вишні»: у Хмельницькому відбувся загальнообласний конкурс гумористів. Учні ПТУ краю з’їхалися до обласного центру, аби позмагатися між собою і вибороти право представляти Хмельниччину на загальноукраїнському рівні. Учасники не лише декламували твори Остапа Вишні, а й малювали їх. Поруч із конкурсом читців відбувся й конкурс тематичного малюнку – «Веселий пензлик».

Обласний етап загальноукраїнського конкурсу традиційно зібрав чимало люду. Організатори заходу відмічають, з року в рік бажаючих читати Остапа Вишню збільшується, зростає і професійний рівень учасників.

Учениця Славутського професійного ліцею Вікторія Грушко – вже вдруге на обласному конкурсі гумористів. Каже, незважаючи на те, що навчається на кухара-кондитера, мріє про велику сцену. Для цього багато читає і виступає – вдосконалюється, відстоюючи честь свого навчального закладу.

На жаль, цьогоріч першою Вікторії стати поки не вдалося. Вона знову – на почесному другому місці. Гран-прі дісталося Олександру Андрусіву та Надії Сторожук із Деражнянського професійного аграрного ліцею. Ну, а першість поділили тріо із Ярмолинецького агропромислового центру профосвіти та Назар Рибій із Полонного. Хлопець каже, любить жарти. Бо із ними простіше жити.

А ще, додає переможець, неабияк любить читати – і гумориста Вишню, і інших українських класиків.

Власне, за свою любов до українського слова переможці конкурсу отримають заохочення – традиційні грамоти і заслужену грошову винагороду.

Втім, головне – не гроші чи перемога, кажуть учасники. Головне – знання та позитивні емоції, котрі отримуєш, читаючи українських класиків.

" " " "