Посткарантинна економіка. Бізнес Хмельниччини поступово оговтується від кризи

908

Бізнес Хмельниччини поступово оговтується від карантинного простою. Протягом 2 місяців багато компаній призупинили свою діяльність, або ж працювали не повний робочий тиждень. Карантинні обмеження знизили прибутки чи не в усіх галузях господарювання. Виключення – деревообробна та паперова, які показали незначний ріст. Найбільш відчутне падіння відбулося в галузі будівництва житла і транспортних первезень.

За 40-річну історію цього Хмельницького підприємства із виробництва взуття останні місяці були найважчими. Через карантин воно призупинило діяльність. Щоб відновити роботу потрібні гроші.

Точної кількості підприємств, котрі призупинили діяльність, немає. Адже законодавство дозволяє власникам не звітувати про це державним органам. Але втрати відчули всі, – каже голова Союзу промисловців і підприємців Хмельницької області голова Іван Дунець.

Через вимушений простій найбільше постраждали підприємства та підприємці, що спеціалізувалися на транспортних перевезеннях та готельно-ресторанному бізнесі.

Крок на зустріч підприємцям зробила держава. Вона компенсує втрати бізнесу на заробітні плати працівникам під час простою. Такою нагодою вже скористалося близько 2,5 тисяч підприємств і підприємців області. Вони отримали компенсацію загалом на 12 млн гривень.

" " " "