Постріл в очерет: фатальне полювання на Хмельниччині

Мабуть, після того випадку чоловік більше ніколи не візьме гвинтівку в руки

3944

У Полонському райсуді днями мають розглянути справу щодо обвинувачення чоловіка в необережному заподіянні тяжкого тілесного ушкодження  іншій людині, йдеться в інформації прес-служби Хмельницького апеляційного суду.

Той фатальний випадок трапився 17 серпня цього року у Понінківському лісництві. Чоловік, якого судять, разом зі своїм товаришем та його 18-річним сином пішли на полювання до ставка Синичине, розташованого на території лісництва. Полювання було законним, чоловіки мали дозвіл на зброю та мали намір гарно пополювати на дичину.

Читайте також: На Хмельниччині чоловік убив свого вітчима, але суд не відправив його за грати

На годиннику було вже близько восьмої вечора, і надворі починало сутеніти. Зачувши шерхіт у прибережному очереті, один із чоловіків направив туди свою гвинтівку і вистрелив. Він не знав, що в ту миту і саме в той очерет зайшов син його товариша. Шрот із патрона мисливської рушниці прошив тіло 18-річного юнака у багатьох місцях, завдавши йому тяжких поранень. Хлопець отримав важкі травми.

Тепер відбудеться суд над мисливцем, що так необережно здійснив постріл. Звісно, що тяжкого  покарання йому не буде. За статтею 128 ККУ, що йому інкримінують, винуватця можуть засудити до виконання громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або до виправних робіт на строк до 2 років, або ж до дворічного обмеження волі.

" " " "