Позачергова сесія обласної ради – депутати прийняли два звернення

523

Депутати на кінець робочого тижня зібрались на позачергову сесію. Спочатку планували розглянути лише одне звернення – щодо тарифів. Однак, згодом з’явилось іще одне – щодо скасування нокдауну. Попередньо понад дві години обранці працювали у комісіях – обговорювали усі правки та пропозиції. Згодом зібрались у сесійній залі.

Новина про здорожчання тарифів на комунальні послуги сколихнула всю країну. Люди перекривали дороги, вимагали переглянути рішення та просили депутатів місцевих рівнів вплинути. Тож одна за одної міські та районні ради приймали відповідні звернення. Саме через це питання скликали позачергове засідання і обласної ради. Як кажуть депутати, такий документ покаже, наскільки негайне це питання до розгляду Кабміном.

Ще один сюрприз від уряду очікував жителів 30-кілометрової зони Хмельницької АЕС. Їм скасували пільгу на електроенергію. Тож люди, які живуть у зоні ризику, ще й позбавлені будь-якої державної підтримки. У тексті звернення в одному із пунктів врахували і вимоги жителів Нетішина.

Як запевнили депутати від провладної партії, також зацікавлені у тому, аби тарифні майдани тихли. Однак перед сесією одна із депутаток не хотіла озвучити свою позицію щодо зниження тарифів.

Вже згодом , під час голосування стало відомо – з 51 депутата у залі не підтримало текст звернення троє. Серед них і Оксана Бочкарьова. Намагалась донести позицію президента з трибуни обласної ради і народна депутатка від «Слуги народу» Олена Копанчук.

Однак, до депутатки виникло ряд запитань, як і до дій Уряду. Як кажуть у фракції «Команда Симчишина» новина про збільшення тарифів стала справжнім шоком для населення. Тож перед голосуванням обранці понад два години уточнювали текст звернення, аби врахувати усі пропозиції.

Ще одним зверненням  стала пропозиція щодо  відміни локдауну. Місцеву владу просять наділити повноваженнями вводити адаптивний карантин. Саме так економіка зможе відновлюватись із меншими збитками.

Як каже голова обласної ради, на черзі – рішення за кабміном, Верховною радою та президентом.

" " " "