Позачергова сесія обласної ради – депутати звернулися до президента та Верховної ради.

493

Ні – формулі Штайнмаєра. Депутати обласної ради на позачерговій сесії прийняли звернення до президента та Верховної ради. Вимоги  документу  – не допустити відведення військ від  окупованих територій та розірвати дипломатичні стосунки з Росією. За текст звернення проголосували 44 депутати – це усі, хто у суботу прийшов на засідання. Ініціювали скликання сесії волонтери та ветерани-добровольці.

Ще 2 жовтня волонтери та добровольці звернулися до обласної ради з проханням скликати позачергову сесію. Питання порядку денного лише одне – звернення до президента та верховної ради України.

Попередньо текст  майбутнього звернення розіслали  на електронні скриньки обранців. На депутатських комісіях до документу внесли лише декілька правок.

Аби зібрався кворум, обласні обранці мобілізували колег по фракціях. Не прийшли на засідання ті, хто або за кордоном, або захворів.

Це одне з небагатьох питань, котре не викликало конфліктів та обговорень під час засідання.

Депутати вважають «формулу Штайнмаєра», згідно з якою запроваджується особливий статус Донбасу,  капітуляцією перед країною-агресором.

Всі присутні в залі  44 обранці одноголосно підтримали текст звернення. Додатково питання не обговорювали і виступів з трибуни не було. Хоча добровольці  і наполягали. Як кажуть ветерани, пленарне засідання  спочатку запланували на цей тиждень. Однак представники штабу супротиву заявили –  рішення потрібно прийняти негайно.

Нещодавно депутати Кам’янець-Подільської та Славутської міських рад вже проголосували за подібне звернення до Верховної ради та президента.

" " " "