Пожежа автозаправки на Хмельниччині: рятувальники запобігли великій біді

На заправці могли вибухнути підземні резервуари з пальним

1338

На Хмельниччині надзвичайники врятували одну з автозаправок, яка буквально могла “злетіти у повітря”. Про це інформує прес-служба ДСНС Хмельницької області.

Інцидент трапився напередодні у селі Порохня, що у Волочиському районі. Там відбулося займання на території однієї з АЗС. Помітивши полум’я, перші очевидці одразу ж звернулися по допомогу до рятувальної служби, зателефонувавши на гарячу лінію “101”.

Враховуючи те, що інцидент трапився на об’єкті, з особливо високим ризиком, вогнеборці прибули за вказаною адресою максимально швидко. Причому на ліквідацію пожежі виїхали бійці одразу з трьох найближчих відділень ДСНС: 9 Державної пожежно-рятувальної частини м. Волочиськ, 26 Державного пожежно-рятувального поста смт Війтівці та місцевої пожежної команди с. Гарнишівка.

По прибуттю вогнеборці встановили, що пожежа розпочалася в ході зливу нафтопродуктів з автоцистерни. При цьому існував дуже великий ризик того, що вогонь міг перекинутися на підземні резервуари з пальним. На щастя, великій біді допомогли завадити й водій автоцистерни та персонал АЗС. Машину з пальним швидко відігнали від місця займання, після чого водій разом з працівниками почали гасити вогонь усіма наявними засобами.

Читайте також: Пожежа пшеничного поля у Новоушицькому районі: подробиці

Прибувши на місце події, надзвичайники обробили осередок займання піною і не дали пожежі жодного шансу розповсюдитись далі. Вже буквально за лічені хвилини пожежу локалізували, а згодом і повністю ліквідували.

На щастя, під час екстремальної події ніхто не травмувався і не постраждав.

Усі причини та обставини наразі встановлюють фахівці.

" " " "