Пожежа будинку у Кам’янці-Подільському: вогонь загрожував поглинути все навколо

На допомогу міським вогнеборцям примчали ще й пожежні команди із прилеглих сіл

738

У Кам’янці-Подільському вчора пізно ввечері сталася масштабна пожежа. Спалахнув великий приватний будинок на вулиці Базарній. Повідомлення про пожежу надійшло на номер “101” о 23:44.

Туди відразу виїхала чергова команда кам’янецьких вогнеборців. Прибувши на місце, вони виявили, що вогонь встиг поширитися на всю покрівлю будинку площею 250 квадратних метрів.  Знавісніле полум’я загрожувало перекинутись  на готель, що розташований поруч, а також на інші прилеглі приватні будинки. Причому ця загроза була більш ніж реальна через сильний вітер, що міг будь-якої миті перекинути полум’я з однієї будівлі на іншу.

Кам’янецькі рятувальники вирішили викликати підмогу. За лічені хвилини до них підтягнулися й місцеві пожежні команди із сіл Ходорівці та Гуменці. Приїхали також караули ДСНС, що були в резерві.

Читайте також: Нічна пожежа на залізниці під Шепетівкою: довелося перекривати рух потягів

Боротьба з вогнем ускладнювалась кількома чинниками: великою пожежною навантагою, сильними поривами вітру і тим, що рятувальників покликали на допомогу вже тоді, коли пожежа розгорілась на повну силу.

Пожежники зуміли врятувати від вогню розташовані поруч будівлі. Вони не дали полум’ю перекинутися далі. На жаль, будинок, з якого почалася пожежа, вигорів. Чому до рятувальників звернулися так пізно, невідомо.

Загалом у боротьбі з вогняною стихією взяли участь 12 бійців ДСНС та 4 одиниці їхньої техніки. Було залучено також дві автоцистерни і троє пожежників із місцевих команд.

На щастя, потерпілих під час пожежі не було. Причина загоряння наразі не з’ясована.

" " " "