Пожежа в квартирі у Хмельницькому: господар дивом зостався живий

Чоловіка врятувала небайдужість сусідів

1979

У Хмельницькому ледь не загинув від пожежі у власній квартирі 51-річний чоловік. Пригода трапилась посеред дня в одному з багатоквартирних будинків на Старокостянтинівському шосе, йдеться у повідомленні обласної ДСНС.

Сусіди відчули сильний запах горілого та побачили їдкий дим, що просочувався з-за дверей сусідського помешкання. Стукіт у двері нічого не дав. Ніхто не відчиняв квартири. Тоді люди викликали пожежників.

Прибувши на місце події, рятувальники теж пробували достукатись до господаря помешкання. Адже за словами сусідів, чоловік мав бути в квартирі. Однак і рятувальникам ніхто не відчинив. Зволікати було ніколи – на кону було людське життя. Тож вони прийняли рішення зламувати двері квартири. Так і вчинили.

Читайте також: Пожежа в багатоповерхівці у Нетішині: вогонь міг відрізати людей від порятунку

На щастя, господар квартири ще був живий. 51-річний чоловік міцно спав, не реагуючи ні на гучний стукіт у двері, ні на те, що квартира була повна їдкого диму. Будь-якої миті він міг задихнутись уві сні.

Як з’ясувалося, чоловік поставив на плиту готувати їжу і приліг, як це нерідко буває, “на кілька хвилин”. В результаті на плиті все згоріло, а дим поширився усім під’їздом. На щастя, люди викликали пожежників вчасно і врятували сусідові життя.

" " " "