Правоохоронці та громадські активісти – про електронне декларування

965

Поліція, прокуратура та громадські активісти зібрались за круглим столом, аби відверто поговорити про електронне декларування. В області стартував проект «Прозорий Хмельницький». Протягом червня-жовтня його ініціатори планують перевірити 250 декларацій чиновників краю. Кажуть, сподіваються на підтримку з боку місцевих правоохоронців. І геть не сподіваються на НАЗК. Переконують, в 2016-му на адресу Національного агентства з питань запобігання корупції направили справу не одного декларанта, утім, реакції не отримали й до сьогодні.

Керівники структурних підрозділів поліції та прокуратури, депутати обласної та міської рад, а також топ-чиновники обласного центру – це перелік декларантів, котрим учасники проекту планують присвятити увесь свій робочий час. Кажуть, протягом 5 місяців 2018-го хочуть опрацювати 250 декларацій. Особливу увагу звертатимуть на невідповідність.

В 2016-му, кажуть ініціатори проекту, невідповідність доходів і покупок відстежили у багатьох чиновників краю. Реакції на їхні декларації одразу відправили в НАЗК. Щоправда віз і досі там.

Аби ситуація не повторилася, кажуть громадські активісти, цьогоріч до проекту вирішили залучити місцеві уповноважені органи. Правоохоронці, до прикладу, такій співпраці, кажуть, раді. Додають, вже мають напрацювання за даним напрямком. Впродовж 2016-го серед посадовців обласного управління поліції двох навіть притягнули до відповідальності.

Не проти співпраці і прокуратура. Кажуть, давно й активно працюють за даним напрямком. Від початку року, до прикладу, відстояли інтереси держави за більш як сотнею протоколів.

Громадські активісти кажуть, незважаючи на негативний досвід співпраці, свої напрацювання продовжать надсилати на НАЗК.

 

" " " "