ПРАВОВА ДОПОМОГА

240

Банк нарахував завищені відсотки, а держава не платить належну пенсію. Як діяти у ситуації, коли ваші права порушують? Хмельницький центр правової допомоги радить звертатись до них за консультаціями. Адже суперечка може вирішитись на користь потерпілої сторони. Важливо, вчасно знайти кваліфікованого юриста.

10 грудня міжнародна спільнота відзначає день прав людини. З цієї нагоди Хмельницький центр із надання безоплатної вторинної правової допомоги розповів про результати роботи. Та запросив своїх клієнтів, чиї справи отримали позитивне вирішення у суді. Яна Чепель із Донецької області. Їй відмовили у наданні субсидії, жінка уже пройшла 5 судів.

Зрештою окружний адміністративний суд задовільнив позовні вимоги. У пенсіонерки Надії Заєць – інша історія. Родичка жінки вирішила оскаржити заповіт, згідно якого Надія Федорівна мала успадкувати майно.

У неприємній ситуації побував і Ігор Тислюк. Чоловік має другу групу інвалідності, прийшов у міський центр зайнятості ставати на облік. Під час подачі документів буда допущена помилка. Замість дати звільнення в анкеті було вказано дату наказу.

І таких історій, де були порушені права люди – безліч. Хоча й не всі ризикують звертатись по допомогу до юристів. За 2021 рік до центру надійшло понад 9 тисяч заяв про допомогу. У 70 відсотків випадків інтереси клієнтів у суді були відстояні.

Хоч центр і надає бозоплатну допомогу та судові збори, технічні та інформаційні послуги повинен оплатити клієнт.

" " " "