Правила тестування! Ексклюзивні кадри: наші журналісти побачили як відбувається тестування на кароновірус.

667

Правила тестування!  Хмельницький обласний лабораторно-дослідний центр єдина в області державна установа, де тестують безкоштовно. Вірусологи кажуть, працюють 24/7. За добу опрацьовують близько 600-т зразків. Ми вирішили зафільмувати увесь процес дослідження на ковід-19.

В середину вхід заборонено, біоматеріал беруть просто неба.  У лабораторному центрі кажуть, точно знають, подібна пересторога не зайва. Бо саме тут, так би мовити, щодень дивляться в очі коронавірусу, що протягом року, тримає в заручниках усю планету.  Ми вирішили показати вам увесь процес тестування на ковід-19.

Кілька секунд і біоматеріал у пробірках. Далі зразки потрапляють у вірусологічну  лабораторію. Звичайним людям сюди вхід суворо заборонений. Але спеціально для нас  тут зробили виключення і показали серце лабораторії .

Дослідний процес триває в середньому 6 годин.

Щодень тут опрацьовують близько 600-сот зразків з усієї області. Фактично устаткування і персонал працює в режимі нон-стоп. Лабараторний центр єдина в області державна установа, де тестують безкоштовно.

Вірусологи кажуть, для того, аби зменшити навантаження на центр і збільшити  потужність, банально не вистачає автоматичних станцій і ампліфікаторів. Завідуюча каже, вартість одного апарату близько мільйона гривень.  Утім, логічним було б аби, кожне велике місто області мало подібну лабораторію.

Щодо мого тестування, то результат я отримала ввечері того ж дня. Попри відсутність симптомів, зізнаюся  – нервувала. Однак, на щастя, мій тест виявися негативним.

" " " "