Представники ОБСЄ протягом 5 років координували державні органи у сфері протидії людьми.

592

Ні – живому товару. Впродовж останніх 5 років пий товар, потерпіліредставники ОБСЄ та державні органи співпрацювали у сфері протидії торгівлі людьми. Кількість зафіксованих злочинів зростає,  як і різновидів обману потерпілих. Хмельниччина стала однією із областей, де впроваджували  проєкт.

Людей обманюють та продають у сексуальне  рабство, змушують до шахрайств та вилучають їхні органи. Впродовж 5 років у 12 областях України державні структури та місія ОБСЄ координували зусилля, аби виявити якомога більше таких злочинів. Про результати розповіли журналістам, раніше такі цифри применшували.

На Хмельниччині 26 особам встановлено статус постраждалої від торгівлі людьми. Частина  із них ішли на такі дії свідомо – через скрутне матеріальне становище. Як результат – потрапляли у іншу країну, як товар або донор органів.

Той, хто постраждав від такого злочину, може навіть без звернення до правоохоронних структур  отримати соціальну та психологічну допомогу. Проте часто люди просто не знають своїх прав та куди звернутися у разі біди. Все частіше громадян експлуатують до фізичної праці, кажуть у Нацполіції.

Місія ОБСЄ у сфері протидії торгівлі  людьми в нашій країні триватиме. До просвітницької роботи залучатимуть і громадські організації.

 

 

" " " "