Прихована загроза –  нерозірвані бомби та снаряди часів Другої світової війни

967

Прихована загроза –  нерозірвані бомби та снаряди часів Другої світової війни можуть трапитися будь-кому та будь-де. Розривні артефакти, котрі продовжують знаходити на Хмельниччині, більше 70 років пролежали в землі, небезпечні для життя. Тож роботи у рятувальників не бракує, а з початком збройного конфлікту на Донбасі додалося.

Саме такі міни часто знаходять на Донбасі. За словами Сергія Косара – заступника начальника групи піротехнічних робіт, вони є особливо небезпечними, адже непомітні. Хмельницькі піротехніки виконували завдання з розмінування на Сході країни. Рясно встелена нерозірваними снарядами територія, котру українські військові звільнили, тепер потребує очищення. Лише в зоні бойових дій, після обстрілів, рятувальникам доводилося терміново виїжджати на місця, де знаходили снаряди, та транспортувати їх для подальшого знищення.

Сапери для виконання завдань зі знешкодження боєприпасів повинні бути готовими, як фізично, так і психологічно. З ними постійно працюють фахівці, мають і оновлену техніку. Рятувальники не обмежуються виконанням завдань у Донецькій та Луганській областях. Дуже часто на території області знаходять боєприпаси, що не розірвалися ще з часів Другої світової війни.

Рятувальники попереджають – якщо предмет, що навіть на перший погляд здається вибухонебезпечним у жодному разі його не можна чіпати руками. Місце потрібно обгородити, та негайно телефонувати 101

 

" " " "