«Приватна урбаністика»

2314

«Приватна урбаністика»  – новий проект про власні враження мандруючих.  Люди мають можливість ділитися враженнями про міста, які відвідали.  Організатори проекту відмовилися від історичного і туристичного напрямку. Відтепер кожен має право говорити про власні переживання, пов’язані із містами та селищами. Майже рік тому було створено відповідний інтернет-портал. Нині він налічує 37 блогів. Найбільше пишуть про Київ та Львів. Потрапив у цей список і Хмельницький.

Видання «Тиждень» започаткувало проект «Приватна урбаністика». Мета – показати українські міста очима мандрівника. Сам проект не несе історичного чи туристичного нахилу. Навпаки, розповідає про враження людини, яка мандрує містом чи селом.

Проект ще зовсім молодий. За сім місяців він зібрав понад 30 розповідей про різні куточки України. Найбільше мандрівники пишуть про Львів та Київ.  До проекту також долучаються іноземці. Вони діляться своїм враженням про туристичну Україну. Присутні тексти і про окуповану частини країни.

До написанні блогів долучився і Юрій Даценко. Для присутніх він зачитав уривок про Хмельницький. Таким він уявляв його в дитинстві.

Після довгих мандрівок зрозумів – рідне місто не базар. На території області чимало гарних місцин, історичних пам’яток та неперевершеної архітектури. Окрім Хмельницького  Юрій поділився своїми враженнями про Меджибіж і Летичів.

До проекту може долучитися кожен бажаючий. Організатори залюбки оприлюднять будь які враження мандрівника. Головне, щоб вони йшли від щирого серця.

 

" " " "