Приїхали на виклик і вбили, або Нелюди у погонах . Підсумки тижня.

3372

Приїхали на виклик і вбили, або Нелюди у погонах.  На Шепетівщині у селі Велика Рішнівка копи побили 55-річного Володимира Михальчука. Принаймні так стверджують його донька та дружина. Остання була свідком фізичної розправи правоохоронців над чоловіком, після якої він помер. Жінка уже звернулася до прокуратури та на гарячу лінію обласного управління поліції. За даним фактом навіть відкрили кримінальне провадження. Утім, далі справа не пішла.

Усе сталося іще 10 січня. До села правоохоронці приїхали за зверненням рідної сестри пані Ніни – Надії Кзотівни. Сільський голова пригадує, поліцію викликав сам після того, як жінка поскаржилася – чоловік сестри обікрав батьківську оселю.

Куди поїхали правоохоронці із заявницею сільський голова – ні сном, ні духом. Каже, то – не його справа – родинна. Розповідає, нещодавно пані Надія успадкувала батьківський дім. І почалися проблеми. Жінка не раз нарікала на зятя за те, що той зберігав свої речі на її подвір’ї. Хоча до того як стала власницею, прилюдно дозволила родині Михальчуків використовувати підвал. Те, що у ньому зберігалася їхня городина знало усе село.

Якраз того дня пан Володимир із дружиною прийшли до батьківської оселі, аби набрати буряків. Витягнули кілька відер і пішли додому – мали прийти гості. Тоді люди навіть не підозрювали, що до них вже їдуть правоохоронці. До їхньої хати трійця людей у погонах зайшла буквально через годину.

Жінка розповідає пилку на зберігання чоловіку дав її покійний брат – він жив у батьківській хаті до того, як власницею стала пані Надія. Зважаючи на це, Володимир Михальчук без жодних вагань повів правоохоронців у хлів. Пані Ніна пригадує, доки стояла з одним із копів на подвір’ї, почула як щось гримить. Не зволікаючи, кинулася до дверей.

Далі, пригадує пані Ніна, все було як в тумані. Захищаючи скривавленого чоловіка, жінка кинулася до кривдника у погонах.

На крики із хати вийшла сусідка, котра прийшла на гостини до Михальчуків – пані Наталя. Жінка також кинулася захищати Володимира і також нарвалася на лайку. Інший правоохоронець, як і його колега, слів не підбирав.

Після цього, каже жінка, правоохоронці взяли його під руки і без верхнього одягу у лютий мороз повели на місце злочину.

Пані Ніна розповідає на цьому місці чоловіка били знову. Свідком жорстокої розправи була її рідна сестра. Й сусіди, котрі, бачили як після другого спілкування із копами чоловік повертався додому.

Пані Надія, щоправда, все заперечує. Каже,  при ній зятя ніхто не бив. До батьківської хати із копами він вже прийшов з скривавленим обличчям.

Звідки взялася кров на обличчі пана Володимира Надія Кзотівна нам пояснює як на духу – його побив кінь – за чотири дні до приїзду правоохоронців. Хоча перед тим хизувалася сусідам, що таки була свідком злочину. Пані Марії про ситуацію жінка розповідала так.

Хто саме бив чоловіка пані Ніна каже, знає. Перед тим, як віддати Богові душу, Володимир розповів дружині про катування.

Наступного ранку Володимир Михальчук помер.

Донька Володимира Михальчука Оксана розповідає, матір одразу звернулася із заявою про вбивство до місцевої прокуратури та обласного управління поліції. Спершу жінки були певні, винних покарають, адже, медики свідчили – чоловіка забили ногами.

Свідчення медиків змінилися буквально наступного дня. В заключенні лікарі чорним по білому написали – причина смерті Володимира Михальчука – ішемічна хвороба серця (фото його трупа). Пані Оксана каже, навіть після цього вірила у правосуддя та нахвалену нову поліцію. Вірила доти, доки не отримала відповіді з обласного управління. Виявляється, внутрішню перевірку там уже закінчили (00111). Вини колег у смерті Володимира Михальчука не виявили. А матеріали передали прокуратурі. Наразі за заявою Ніни Михальчук там відкрили кримінальне провадження за ст. 115 «Умисне вбивство». Підозри поки, правда, нікому не оголосили. Та й зі свідків майже нікого не опитали. Кажуть, чекають на журналістські матеріали.

Поки прокуратура активно розбирається у ситуації, пані Оксана вже встановила особу вбивці.

Пані Оксана додає, якщо справа не зрушиться з місця найближчим часом, вимагатиме ексгумації. Каже, не відступиться доти, доки винних не покарають.

 

" " " "