Про тернопільського художника, який зробив музей на власному балконі

1939

Не обмеженнями єдиними. Ми продовжуємо розповідати, як живуть сусідні з Хмельниччиною регіони в умовах карантину. Далі – історія про тернопільського художника, який зробив музей на власному балконі. Митець впродовж тридцяти днів презентуватиме картини просто неба, аби підбадьорити жителів міста.

Мистецтво в умовах карантину. Вже впродовж декількох тижнів в інтернеті користувачі активно поширюють ось такі відео, де мешканці різних міст світу у себе на балконах влаштовують міні-концерти для того, аби підбадьорити інших. Тернопіль не став винятком. Вже кілька днів в центрі міста перехожі насолоджуються картинами. Їх просто у себе на балконі  виставляє художник Рустам Давлетов.  Такий перформанс автор і назвав відповідно «На балконі». Каже, впродовж 30 днів презентуватиме різні картини просто неба, бо таким чином хоче  підбадьорити тернополян.

Також художник кожного дня виставляє світлини з незвичної виставки у соціальні мережі. Там в коментарях вже назбиралося чимало фото  тернополян, які проходячи поблизу помешкання митця, фотографували картини. Поки ж побачити роботи Рустама також можна на його сторінках у соціальних мережах, проте вже по закінченню карантину художник планує зробити відкриту виставку.

Також в період карантину, розповідає художник, багато працює в режимі онлайн. Він в прямому ефірі показує , як  малює картини. Каже, робить це для того, аби заповнювати стрічки новин своїх підписників позитивом. І додає, продовжуватиме показ картин і онлайн трансляції доти, поки тернополяни змушені бути на карантині.

За  період карантину художник вже встиг намалювати декілька карнтин, вони для нього особливі, адже назаважди запам’ятаються як полотна, створені в період пандемії.

" " " "