Про зміни у правилах баскетболу .

1616

Цими вихідними у Кам’янці-Подільському пройшов суддівський семінар з баскетболу. Тема актуальна – зміни у правилах. Так, з цього року в український баскетбол увійшов «нульовий крок». Фактично тепер замість двох кроків можна робити три і це не буде пробіжкою. Разом з тим, зміни зачепили форму гравців та інше спорядження, є новинки і у технічній заявці.

Ще донедавна в українському баскетболі три кроки були пробіжкою. Втім, у цьому році до Офіційних правил внесли зміни, серед яких – «нульовий крок». Фактично тепер замість двох кроків можна робити три і це не буде порушенням. Разом з тим, нововведення зачепили форму гравців та інше спорядження. Є новинки і у технічній заявці. Якщо раніше тренер подавав її за 20 хвилин до початку гри, то тепер повинен за 40. Не оминули зміни і таке порушення як неспортивний фол.

Фактично критерії залишилися ті самі: контакт з боку чи ззаду, у швидкому прориві чи надмірно жорстка гра, втім зміни таки додалися.

Якщо раніше два неспортивні або два технічні фоли означали дискваліфікацію, то цьогорічні зміни дібралися і сюди.

Про зміни у правилах українського баскетболу говорили у Кам’янці-Подільському. Саме там цими вихідними, з ініціативи Хмельницької обласної федерації, пройшов суддівський семінар.

Разом з тим, усі нововведення – це крок у ногу з часом, а у спорті, переконані слухачі семінару, відставати не можна.

 

" " " "