Профорієнтаційні заходи  центрів зайнятості Хмельниччини.

826

Як працевлаштуватися молоді? Це питання хвилює не лише юних людей, а й батьків випускників. Значна трудова міграція українців позбавляє кваліфікованих робітників усю країну. Тому і роботодавці, і центри зайнятості зацікавлені у тому, аби підростаюче покоління готувало себе заздалегідь до вибору спеціальності.

Школярка Аня з допитливістю розглядає стенди  із описами професій. Вже зараз дівчинка цілеспрямовано готує себе до дорослого життя. Вона мріє стати архітектором, тож тренує якості, необхідні для здобуття фаху.

Намет Хмельницького обласного центру зайнятості розташувався посеред «Міста професій» – загальнонаціонального проекту, що завітав до Хмельницького. Саме тут фахівці мобільного  центру навчали школярів, як підійти до вибору майбутньої спеціальності.

Щороку у центрі зайнятості  реалізовують сотні проектів, які покликані  підтримати молодь та зорієнтуватися її на ринку праці. Підтримку таких заходів здійснюють і соціальні партнери.

Відтік кадрів за кордон, непопулярність деяких видів професій – це те, від чого страждає не лише вітчизняний ринок праці, а й економіка країни, кажуть у центрі зайнятості. Тому ефективність таких заходів зростає у рази, якщо є зацікавленість батьків та навчальних закладів. Але перед усім – це має бути повсякденна робота над собою.

Не лише обласний, а й районні центри повсякчас надають консультаційну та тестову допомогу молоді. Тому звернутися за порадою фахівців центру зайнятості може  не лише дипломований випускник, а й школяр.

З початком канікул у центрі налагодили співпрацю із літніми таборами. Там у ігровій формі дітей навчають орієнтуватися у різних професіях. До кінця року у центрі заплановано ще ряд заходів із професійної орієнтації.

" " " "