Пропозиції до поділу області. На черговому засіданні комісії в адміністрації не обійшлося без скандалу.

2414

 В області вчергове говорили про адміністративно-територіальний устрій. Процес добровільного об’єднання завершується. Тому села, що не створили ОТГ, притулять до сильніших та заможніших. Місто Хмельницький і собі шукає, з ким дружити. Поки варіантів декілька – громада Шаровечки вже висловила незадоволення. 

 Усі райони розглядають за наявними громадами. Це вже не перше засідання комісії в адміністрації. Проте цього разу не обійшлося без гарячих обговорень. Місто Старокостянтинів хоче одну велику громаду.

 Проти виступають кілька населених пунктів Старокостянтинівського району. Вони хочуть створити свою громаду. Кажуть, місто не буде дбати про їхню інфраструктуру.

Найгарячіше ж було при обговоренні громад навколо обласного центру. Шаровечківську ОТГ, наприклад, комісія планує приєднати до Хмельницької міської тергромади.

 З цим категорично не згодні жителі громади. Перспективу розвитку бачать у самостійності. Тут вже почали добудовувати школу та робити освітлення. Крім того, Шаровечка планує приєднати до себе Водички, які до цього часу вагались

 Може опинитись у складі Хмельницького і Олешинська громада. Таку перспективу у міській раді вже обговорили.

 Як каже народний депутат Сергій Лабазюк, змінювати адміністративний поділ потрібно, враховуючи думку громади. Адже є позитивні приклади розвитку успішного добровільного об’єднання.

 Одна із найуспішніших громад області – Розсошанська. Вона і не думає до когось прєднуватись. Навпаки, розширює свої межі.

 Комісія розглянула усі пропозиції. Тепер їх опрацьовуватимуть у столиці. Задоволені залишилися не всі. Процес добровільного об’єднання завершується у 2019-му. Тож тих, хто 4 роки вагався, тепер не будуть питати про власну думку.

 

" " " "