«Проскурів в ретроспективі».

1497

Вже за місяць у місті з’явиться новий мурал. Роботу над творінням вже розпочав місцевий художник Андрій Томчишин. Тематичні малюнки розмістять на фасаді будівлі по вулиці Проскурівській, 56. На стіні, площею у 150 квадратних метрів, зобразять три епохи хмельницької історії, які довершать новою фотозоною.

На стіні будинку, що знаходиться по вулиці Проскурівська, 56, розпочалася робота над новим муралом. Художник  вже працює над першим зображенням – це Будинок Берлянта. Його чудово буде видно над Хмельницькою обласною бібліотекою для дітей імені Тараса Шевченка.

Андрій Томчишин додає, на муралі зобразить будинок, у якому нині музеї-студія фотомистецтва. Його вигляд не будуть змінювати, бо це історична спадщина Хмельниччини. Колись там знаходився готель міста Проскурова. Аби поєднати дві будівлі в одну композицію, митець планує завершити її зображенням фотографа.

Звісно, на цьому ідеї не завершуються. Для містян знизу будівлі створять цікаву фотозону.

Розпис стіни планують завершити до кінця липня. На цей проект, до якого входить утеплення фасаду і оздоблення стіни, з міського бюджету виділили 290 тисяч гривень.

 

" " " "