Просили – нате: після загальноукраїнської хвилі протестів уряд таки знизив ціну на газ

541

Просили – нате: після загальноукраїнської хвилі протестів уряд таки знизив ціну на газ. Вартість блакитного палива скинули примусово – приблизно на три гривні – куб газу населенню продаватимуть не більш, як за шість гривень і 99 копійок. Таку ціну газівники називають необґрунтованою, а рішення політичним.

6,99 – вартість кубу газу в Україні понизили. Граничну ціну на блакитне паливо для населення затвердив уряд після хвилі загальнонаціональних протестів.

За словами прем’єра, така ціна діятиме з першого лютого і до завершення опалювального сезону чи карантину. Газівники таке рішення вважають політичним.

Газівники додають, ціна за куб у 6,99 – економічно необґрунтована. Адже вартість газу на європейських енергетичних біржах сьогодні – в разивища.

Газівники додають, попереду – сезонне зниження ціни на блакитне паливо. За традицією на європейському ринку газ дешевшає якраз в лютому.

Як наголошує Денис Шмигаль, завдяки урядовому втручанню, ціна на газ для населення знижена аж на 30%. Вартість кубу блакитного палива сьогодні навіть нижча, аніж минулого опалювального сезону.

" " " "