Протидія коронавірусу. Хмельницький посилює карантинні заходи

2506

Розважальні, торговельні центри та ринки у Хмельницькому поки що працюватимуть у штатному режимі. Однак, все залежетиме від подальшої ситуації в Україні щодо розповсюдження коронавірусу. Про це під час ексклюзивного інтерв’ю нашому телеканалу повідомив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. Разом з тим у місті посилюють карантинні заходи. Зокрема, дизенфікуватимуть не тільки громадський транспорт, але й центральні вулиці, а також багатоповерхівки.

 Хмельницька міська рада виділяє 5 млн грн на заходи, щодо протидії поширенню вірусу. У місті перенесли всі масові заходи та дезінфіікують людні місця,- зупинки, громадський транспорт, ринки. Від завтра розпочнеться дезінфекція центральних вулиць міста і багатоквартирних будинків.

 Перша партія експрес-тестів на коронавірус уже є в міській інфекційній лікарні. Лікарі запезпечені всім необхідним для індивідуального захисту. Медперсонал , що працюватиме із хворими з підозрою на коронавірус, отримають муніципальну доплату. Паралельно місто закуповує інше обладнання.

 При потребі карантинні заходи будуть оперативно посилюватися. Поки-що про обмеження в роботі ринків, розважальних центрів мова не йде. Але ситуація може змінитися в будь-яку хвилину.

 А поки-що лікарі радять уникати паніки та дотримуватися звичних засобів гігієни. Частіше мити руки та уникати багатолюдних місць.

Від завтра в обласному центрі запроваджуються жорсткі карантинні заходи. Влада намагається мінімізувати безпосередні контакти між людьми. Відтепер будемо більше контактувати дистанційно – там, де це можна.

Рішенням комісії ТЕБ і НС у Хмельницькому із завтрашнього дня  призупиняють роботу:

  • торгові та торгово-розважальні центри;
  • речові ринки, ринки будматеріалів;
  • магазини (крім продуктових і товарів господарської групи);
  • салони краси, перукарні;
  • заклади громадського харчування (крім тих, що працюють на вивіз).

Крім того, релігійним організаціям рекомендовано проводити богослужіння дистанційно.

Відповідну інформацію опублікував у своєму Facebook  міський голова Олександр Симчишин.

“Від завтра закриваємо ТЦ, ТРЦ, ринки (окрім продуктових), магазини (окрім продуктових і товарів господарського вжитку), кафе, бари, ресторани, заклади громадського харчування і тд. Деталі трохи згодом” – написав мер.

У коментарях мер написав, що такі заходи діятимуть до 3 квітня включно

 

" " " "