Протидія рейдерству. На Хмельниччину завітав Віктор Дубовик

568

Зелене світло – законним діям. На Хмельниччину завітав Віктор Дубовик – це керівник департаменту протидії рейдерству. Офіс створили 19 грудня 2019 року. Звернутись сюди по допомогу можуть реєстратори у випадку порушення законодавства. А про зміни та нововведення Віктор Дубовик розповів на зустрічі із адвокатською спільнотою.

На Хмельниччині тепер діє 48 суб’єктів державної реєстрації та 119 реєстраторів. Сама ж процедура реєстрації дещо змінилась. І це спростило видачу документів.

Великий шмат скарг надходить до Міністерства юстиції саме через реєстрацію земельних ділянок. В Офісі протидії рейдерства визнають – тут ризики порушення законодавства досить високі.

Як каже Віктор Дубовик, з часом усі скарги, що надходять до Міністерства юстиції будуть розподіляти на розгляд на регіональні управління. А от механізм та матеріальну базу поки напрацьовують.  Як і нові концепції реформи.

Задля уникнення несанкціонованих проникнень до державного реєстру у міністерстві запровадили дворівневу систему аутентифікації. Однак, і тут є ризик перехоплення повідомлень для підтвердження входу в систему.

 

 

" " " "