Противники примусової вакцинації вийшли на мітинг до міської ради.

789

Хмельничани, які виступають проти обов’язкової вакцинації вийшли на мітинг до міської ради. Люди закликали припинити «вакцино-булінг» та не порушувати право їхніх дітей на освіту. Мітингарі переконанні – забороняти їхнім дітям відвідувати школи та садочки не законно.

Пані Алла прийшла на мітинг із своєю дочкою. Дівчинці 3,5 роки, і в неї немає жодного щеплення. Мати дівчинки каже, коли вивчила склад вакцин, то вирішила від них відмовитись.

Пані Алла в своїй позиції не самотня. Під стінами міської ради зібралось з десяток противників обов’язкової вакцинації. Кажуть – забороняти їхнім дітям відвідувати школи та садочки не законно.

До мітингувальників вийшов начальник управління охорони здоров’я міста Борис Ткач. За його словами, закон про «Захист населення від інфекційних захворювань» був прийнятий ще у 2000-му році. Та на його недотримання часто закривали очі, адже епідеміологічна ситуація в країні була зовсім інша.

Мітингувальники наводили приклад Львова. Там в міському управлінні освіти сказали – дітей без щеплень до навчання допустять, але з батьками будуть проводити просвітницькі роботи на тему вакцинації. Та за словами Бориса Ткача, таке рішення на місцевому рівні приймати не можна. А держава пропише механізм надання індивідуальної чи дистанційної освіти для нещеплених дітей.

 Також мітингувальникам роз’яснили – діти із кількома щепленнями прийматимуться до навчальних закладів, але за умови, якщо дитина протягом певного часу пройде усю необхідну вакцинацію.

 Зустріччю мітингувальники залишились задоволені частково. Кажуть, продовжать збирати підписи, тих хто їх підтримує та наступного разу підуть у кабінет до мера.

 

" " " "