Прованс по-подільськи: у Городку працюють над створенням лавандової долини.

1093

Лавандова долина аби привабити туристів. Таку нетрадиційну ініціативу реалізують у Городоцькій громаді. Наприкінці весни команда небайдужих місцевих жителів висадила при в’їзді у місто плантацію пахучої квітки. Спершу мешканці скептично відреагували на ідею, однак за кілька місяців симпатиків лавандового руху стало більше. Наші журналісти побували на лавандовому полі і дізналися, коли на Хмельниччині з’явиться свій “Прованс”.

Молочні ріки  – фіолетові береги. У Городку, аби привабити туристів і прославити громаду, взялися за реалізацію сміливого і амбітного проекту.

Пані Оля   – авторка ідеї. Розповідає, результатів не видно, бо рослині потрібний час аби розростися. За плантацією доглядають власними зусиллями.

Ініціативу активно підтримує і міцева влада. Навіть створили квітковий адресник міста. А ще, кажуть, з часом лавандовий проект буде не лишень для краси!

Цікаво, що пересічні жителі громади спершу скептично відреагували на креативну ідею.  Однак, нині лави лавандових прихильників поволі ширяться. До слова, квітку активно починать садити і в місті.

 

" " " "