Прикордонники присягнули на вірність українському народові

643

Вони цього прагнули з дитинства та готувалися до відповідального навчання  не один рік. Вихідними молоді прикордонники-першокурсники склали присягу на вірність українському народові. Цьогоріч державне замовлення збільшили до чотирьохсот осіб.

Ті, хто присягнув, зізнаються, після сказаних слів перед своїми колегами, батьками та керівництвом  вже багато змінилося. Нарешті вони стали справжніми захисниками України, та у будь який момент готові боронити свою державу.

Окрім юнаків  урочисті слова військової присяги промовили і майже сімдесят дівчат. Це найбільше число жінок, котрі одночасно будуть навчатися на одному курсі.

У святкових шеренгах цього дня хвилювалися не тільки першокурсники. Емоції переповнювали й батьків. Кожен із родичів переконує, шлях бути військовими їхні діти обрали задовго до самого вступу. Деякі готувалися не один рік.

Незважаючи на збройну агресію з боку Російської Федерації, щороку юнаки та дівчата не зраджують своїм дитячим мріям та виконують їх. Це говорить про те що майбутнє в України за цими прикордонниками, наголосив народний депутат України Сергій Лабазюк.

За словами керівництва Держприкордонслужби України, наразі українські кордони модернізують. Це стосується як воєнної доктрини, так і озброєння і забезпечення військових.

 

" " " "