Приватизація на Хмельниччині

678

Як стати учасником аукціону із приватизації? Які підприємства найближчим часом виставлять на продаж? Відповіді на питання під час брифінгу давали представники фонду Держмайна. Вони розповіли про те, як проходить оцінка об’єктів та що цінного для бізнесменів є серед лотів в нашій області.

На Хмельничині представники фонду Держмайна розповіли про те, як стати учасником аукціону. Старт приватизації припадає ще на 1992 рік. А от з 2018-го викуп державних об’єктів проходить через онлайн-платформу  «Prozzorro». Це, за словами заступниці керівника регіонального відділення, унеможливлює створення штучних умов. Своєрідний інтернет магазин дозволяє отримати усю характеристику про лот.

Після запровадження онлайн-торгів корупційну складову під час придбання об’єктів виключили – запевняють у фонді Держмайна. Кожен учасник аукціону може здійснювати торги анонімно. В разі відсутності потенційних покупців стартову ціну знижують.

Раніше на продаж хлібокомбінатів діяла заборона. Тепер такі лоти уже можна придбати – 7 травня Дунаєвецьке підприємство було продане. Єдиний покупець запропонував сумуна понад 40 мільйонів більше за стартову.

Минулоріч в Хмельницькій області до переліку було включено 35 об’єктів приватизації. До бюджету переможці торгів спрямовали 14 мільйонів гривень.

 

" " " "