Пирогівці святкують !

2375

Аби відродити народні традиції. У Пирогівцях, Хмельницького району, відшуміло потрійне свято. Там відзначили 550 день заснування села, 110 річницю місцевого храму та свято хліба. 

 У Пироговецькому сільському клубі – неабияк людно. Від старожилів до малечі зібралися разом, аби на славу посвяткувати. А привід нині – серйозний, каже місцевий голова Володимир Чернюк.

 До святкувань готувалися заздалегідь і неабияк відповідально. Адже день села у Пирогівцях не відзначали дуже давно. Відколи почали співпрацювати з Групою компаній Вітагро – традицію вирішили відродити. А ще започаткувати – свято хліба.

 Раніше державне підприємство «Зоря», що у Пирогівцях, переживало не кращі часи. Аби вийти зі скрути та навести лад на землі – тут вирішили співпрацювати з Групою компаній Вітагро.

 Окрім господарської діяльності, вітагрівці здійснюють у Пирогівцях потужну соціальну роботу. В межах угоди про співпрацю, що заключили з сільською радою, суттєві кошти спрямовують на розвиток інфраструктури, закладів освіти, культури та медицини.

 З нагоди потрійного свята для пирогівчан влаштували яскравий концерт. Творчі номери підготували місцеві школярі та артисти. Додала драйву учасниця 9-го сезону співочого шоу «Х- фактор» – Тетяна Рябініна, яку до Пирогівців запросили вітагрівці.

 На вулиці тим часом – справжнє кулінарне шоу. Різноманітні страви готують просто неба.

 Наїдками з вогнища частують усіх охочих. Ті, хто вже встиг скуштувати – задоволення не приховує.

 Як кажуть місцеві, свято у Пирогівцях видалося атмосферним. Сподіваються, що вже наступного року день села гулятимуть ще масштабніше.

 

" " " "