Питання, скарги, пропозиції: новим форматом волевиявлення не задоволені ані виборці, ані голови дільниць!

584

Питання, скарги, пропозиції: новим форматом волевиявлення не вдоволені ані виборці, ані голови дільниць. Людей найбільше турбують черги і бюлетені, а голів ДВК – явка та допитливість виборців. Останні кажуть, громадяни просто не розбираються в прізвищах, цифрах та партіях і частенько просять про допомогу… інколи, навіть, провокуючи членів комісії порушити чинний закон. У ДВК запевняють, на такі маніпуляції не ведуться, утім, з усіх сил, допомогтивсе ж стараються.

Із 77 виборців, у Прибузькому станом на 15-ту у день виборів проголосувало 33-оє. Жоден виборець, каже голова комісії, не обійшовся без консультації. Переважна більшість голосуючих – люди старші, тож, розібратися і у бюлетені, і у прізвищах, їм, зізнаються, важко.

Ось цей чоловік ділиться, у кабінці для голосування провів ледве не півгодини. Через довготривалість цьогорічного волевиявлення навіть не приховує роздратування.

Ситуація, насправді, однакова майже на всіх дільницях. Принаймні Прибузьке – Лісові Гринівці – практично один у один.

Якщо у Прибузькому виборців мало, то у Лісових Гринівцях через це – черги.

Ось ця пані каже, попри застереження односельчан все одно дісталася до дільниці. Певна, вибір робити треба.

Насправді ж, зважаючи на кількість охочих зробити вибір уже і не певна, чи стане здоров’я на власний.

Покращити ситуацію як і з чергами, так і з незрозумілими бюлетенями у ДВК насправді не можуть. Адже це – не їх компетенція. Попри негаразди констатують, на дільницях було спокійно. Утім, зважаючи на такий стан справ, із виборцями – не густо. Явка як у Прибузькому – менше ніж 30-т, у Гринівцях лишень 40%.

" " " "