Реабілітаційні можливості: у Хмельницькому безкоштовно допомагають дітям з вадами та їхнім батькам

843

Реабілітаційні можливості: у Хмельницькому безкоштовно допомагають дітям з вадами та їхнім батькам. 1 червня в місті відкрилась «Синергія». Це – приватний заклад, утім, за реабілітацію тут платити не доведеться. Кошти за лікування, відповідно до постанови Кабміну, відшкодовує держава. Плюс деякі питання перекриває і сам центр. Мова – про проживання та перевезення діток. На час реабілітації батьків забезпечують житлом, а малечу – спеціальним транспортом.

Пані Ганна разом із сином – на першому занятті в «Синергії». Жінка не приховує, втішена тим, що нарешті на Хмельниччині – заклад такого рівня. Адже, за тринадцять років, відколи у дитини діагностували ДЦП, довелося наїздитися.

Жінка розповідає, коли лишень дізналася про відкриття подібного реабілітаційного центру – одразу схопилася за можливість. Не приховує, її найзаповітніша мрія – щоб синочок ходив.

В «Синергії» з дітьми працює чимало спеціалістів. Людей із вулиці сюди не беруть – у штаті, запевняють, лишень дипломовані лікарі.

А ще логопед, психологи плюс ерготерапевт. Останній фахівець до роботи приступить уже незабаром. Його завдання – навчити дітей як обходитись без сторонньої допомоги.

Наразі, завдяки активній  позиції керівництва центру, реабілітацію тут пройшло 70 діток. Це – від 1 червня. Охочих насправді – чимало, адже, не лише реабілітація, а й побут для батьків із малечею тут безкоштовний.

Безкоштовне забезпечення транспортом та житлом – це соціальна функція закладу. Її, запевняє засновниця центру, виконують на всі 100. Батьків із дітьми селять у гарно об лаштовані квартири зі зручностями. Запевняють, індивідуально підходять до кожного окремого випадку.

У Синергії наголошують, на безкоштовну реабілітацію мають право всі дітки з вадами. Це гарантує постанова Кабміну. На жаль, про це знають далеко не всі – причому не лише батьки,а й чиновники. Кажуть, останні частенько відмовляють родителям у такій допомозі. В центрі запевняють, не мають права. Тож, окрім всього переліченого батькам обіцяють і юридично-інформаційний супровід.

" " " "