Рейд по парковках у Хмельницькому

976

Від 255до 1700 гривень штрафу. У Хмельницькому патрульні поліцейські пройшлися рейдом по парковках. Інспектували місця, де найбільше порушують, – вулиці Соборну та Вайсера поблизу овочевого ринку, а також територію неподалік Майдану Незалежності. На деяких порушників копи складали адміністративні матеріали, інші відбулися усними попередженнями, а частину водіїв правоохоронці взагалі не чіпали.

В’їзд на Майдан Незалежності – заборонений, а відповіднопаркуватися тут не можна. Для тих, хто не бачить чи, можливо, не хоче бачити знака, передбачена відповідальність.

Сам Майдан Незалежності та територія навколо нього – одне з місць, де правила порушують найбільше. Вулиці Соборна та Вайсера поблизу овочевого ринку також відзначаються хаотичною парковкою автомобілів.

Якщо порушення звичайної парковки вартує 255 гривень, то зупинитися на місці для осіб з інвалідністю обійдеться значно дорожче. Законодавець передбачив штраф від 1020 до 1700 гривень. Єдине, оштрафувати чи винести усне попередження, патрульні можуть лише тоді, коли водій є на місці порушення. Якщо автовласник відсутній, авто чи вело екіпаж, не мають можливості його зачекати.

Непоодинокі випадки, кажуть патрульні, – парковка на газонах, при входах до аптек чи ледь не посеред дороги. Причин тому дві, пояснюють. У місті, а особливо у центральній частині, поблизу великих торговельних центрів і справді бракує паркомісць. Щоправда, це – одна сторона медалі, інша – свідомість хмельницьких водіїв.

На жаль, кажуть копи, – це основна причина порушень, а якщо додати реальний брак паркомісць, то й маємо всіяний автомобілями центр міста та чималі тягучки.

" " " "