Рекомендована тотальна економія електроенергії до 9 січня-наказ ОВА

193

Начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій ввів у дію рішення ради оборони області щодо економії споживання електричної енергії упродовж місяця. Про це йдеться в наказі посадовця від 6 грудня, опублікованому на сайті обласної адміністрації.

Як зазначається в документі, з метою підвищення надійності роботи Об’єднаної енергетичної системи України в період аварійно-відновлювальних робіт на об’єктах енергетичної інфраструктури через пошкодження внаслідок російської агресії, з 07.00 до 23.00 у період з 6 грудня 2022 року по 9 січня 2023 року включно рекомендовано:

  • підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності та підпорядкування, мешканцям Хмельниччини обмежити споживання електроенергії;
  • міським, селищним, сільським головам обмежити зовнішнє вуличне освітлення, відключити сітілайти та рекламні щити, освітлення фасадів, білбордів, стел АЗС;
  • Хмельницькому міському голові обмежити роботу міського електротранспорту; керівникам промислових підприємств області передбачити можливість нічних змін роботи.

Згідно з інформацією Хмельницькобленерго, станом на ранок 8 грудня навантаження на електромережі в області зростає через “погіршення погодних умов, зниження температури повітря”.

Тож сьогодні відключатимуть і основні, і додаткові черги. Тобто світло буде відсутнє протягом 6 годин та вмикатиметься на 2 години вдень та на 4 години вночі. Детальніше про порядок застосування черг і відключення за адресами у розділі «Відключення». При цьому, наголошують в обленерго, пріоритетом є живлення об’єктів критичної інфраструктури.

Станом на вечір 7 грудня найбільше відключень електрики відбувалося в Києві та області, на Львівщині, в Житомирській області, на Хмельниччині, Полтавщині, Вінниччині та в Закарпатті. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні. За його словами, зараз в Україні постійно збільшується генерація та постачання електрики — майже щодня додається ще обсягу.

“Але варто не забувати всім, що відновити 100% енергосистеми, якою вона була до початку російського енерготерору, зараз неможливо. Потрібен час. Саме тому в більшості міст і районів зберігаються графіки відключень”, — сказав Зеленський.

" " " "