Релігійна організація Свято-Миколаївського храму ухвалила перехід до Православної Церкви України.

993

Церква на Хмельниччині, яку священник МП не відкрив для панахиди за захисником, перейшла до Православної церкви України.

Релігійна організація Свято-Миколаївського храму села Антонівка Чорноострівської тергромади, що в Хмельницькому районі, одноголосно ухвалила рішення про зміну канонічної підлеглості та перехід до Православної Церкви України.

Тижднем раніше саме в цьому храмі виникла скандальна ситуація  тамтешній настоятель, представника УПЦ МП. 18 червня відмовився відкрити церкву для заупокійного богослужіння за військовослужбовцем Володимиром Бабієм, полеглим у боях на Донеччині. Стався конфлікт. Втрутилися військові, селяни, присутні українські священники, дійшло й до рукоприкладства.

Після цієї ситуації в громаді ініціювали збори, аби зробити подальший вибір. Про рішення, яке віряни села Антонівка ухвалили 26 червня, повідомив голова Хмельницької районної ради Олександр Чорнієвич.

Відбулися збори релігійної організації Свято-Миколаївського храму села Антонівка Чорноострівської ТГ. Присутні на зборах одноголосно підтримали зміну підлеглості у канонічних та організаційних питаннях релігійної організації з УПЦ МП до помісної Православної Церкви України. Дякую присутнім за чітку позицію! Духовній Незалежності від росії бути!”, –  розповів посадовець на своїй сторінці у Facebook.

" " " "