Ремонт систем – у «Південно-Західних тепломережах» оновлюють труби

701

Комунальне підприємство «Південно-Західні тепломережі» оновлює систему. На зміну зношеним трубам майстри  кладуть сучасні. Працюють бригади одночасно на кількох дільницях міста. До зими, кажуть на підприємстві, усі абоненти будуть із теплом.

Ця ділянка теплотраси поблизу поліклініки № 4 була аварійною. Через зношеність системи тут постійно були неполадки –  заіржавілим трубам уже по 50 років. На зміну їм приходять нові – ізольовані та  із захистом від корозії.

Ускладнюються роботи тим, що на ділянці земляних робіт пролягають інші комунікації. Про точне місце розташування їх невідомо. Тож екскаватор працює тут дуже обережно. А це сповільнює темп роботи. Ремонт поблизу поліклініки №4 завершать через три тижні, кажуть майстри.

Для великих об’ємів робіт доводиться демонтовувати лавочки та інші конструкції, що є у дворі. А це викликає нарікання мешканців будинків, кажуть комунальники. Хоча модернізація системи необхідна, аби восени тепло у домівки надходило за стабільним тарифом.

Подібні ремонти економлять гроші та ресурси підприємства. Цього року «Південно-Західні тепломережі» замінили понад  2 тисячі труб. Сума затрачених коштів сягає близько 5 мільйонів гривень. Вкласти могли б і більше, проте населення у час карантину свідомо боргує підприємству. А це зарплати працівників, котрі і в спеку, і мороз мусять лагодити теплотраси.

" " " "