Рівень поширення COVID-19 в Україні: Хмельниччина – в зеленій зоні

У Центральній комісії ТЕБ зазначають, що це зовсім не означає скасування карантину

5047

Відбулося засідання Центральної комісії ТЕБ, за результатами якої усі регіоні України були віднесені в ту чи іншу зону епідбезпеки, в залежності від рівня поширюваності коронавірусної інфекції. Про це інформує видання “ХМ-ІНСАЙД”.

Так, за результатами засідання комісії, Хмельницька область, як і більшість інших регіонів, опинилася в зеленій зоні. Усього рівні епідбезпеки регіону прийнято поділяти на 4: зелену зону, жовту, помаранчеву та червону. При цьому слід зазначити, що та чи інша область не обов’язково має відноситись до однієї із зон повністю. Тому декілька територій трьох українських областей – Волинської, Тернопільської  і Чернівецької – були віднесені у червоні зони.

Також 10 українських регіонів віднесли до помаранчевої. Це 2 зони у Волинській області, 4 на Львівщині та 2 на Тернопільщині.

Ще 40 регіонів у різних областях потрапили до жовтої зони.

Що стосується Хмельниччини, то вона була повністю віднесена до переліку зелених зон. Але слід зазначити, що це не означає скасування карантину і не говорить про те, що обстановка благополучна. Просто ситуація з коронавірусом у зелених зонах більш благополучна, ніж в інших. Тому на деякі послаблення можна буде розраховувати, але суттєва частина карантинних обмежень буде діяти і надалі.

Таким чином, носіння масок чи респіраторів у громадських будівлях буде обов’язковим як і раніше, незалежно від зони; проведення масових заходів повинно відбуватися лише при скупченні людей не більше однієї особи на 5 м2; кінотеатри можна буде заповнювати не більше ніж наполовину; проїзд у громадському транспорті – тільки при наявності сидячих місць.

Окрім цього у зелених зонах буде дозволено проводити спортивні заходів усіх рівнів, включаючи види спорту для людей з особливими потребами. Але  тільки при обов’язковому та посиленому контролю з боку лікарів.

Читайте також: Коронавірус: у Хмельницькій області значно збільшилася кількість інфікованих

МОЗ буде постійно моніторити санітарно-епідеміологічну обстановку України, щоб ділити регіони на зони того чи іншого кольору. Тому такі розмежування потенційно можуть постійно змінюватися. Усе залежатиме від рівня заповненості ліжок у лікарнях, кількості проведених тестувань на 100 тисяч громадян та відсотка виявлених хворих. Якщо 5 днів поспіль зростає хоча б один із показників, то регіону можуть присвоїти інший колір.

" " " "