Різдвяно-новорічні вихідні: скільки відпочиватимуть жителі Хмельниччини

На Різдво і Новий рік уряд не поскупився на вихідні

1716

Щоправда, такі щедрі вакації “світять” напевно лише держслужбовцям, бо приватні працедавці не вельми прислухаються до святкових рекомендацій Кабміну. І все-таки ще не перевелись роботодавці, які глибоко шанують закон і готові дати своїм працівникам можливість сповна відчути свято. Отож, як будемо відпочивати і святкувати у ці новорічні дні.

 

Як і торік, уряд зробив вихідним днем католицьке Різдво – 26 грудня, і не лише для католиків. А напередодні, 24 грудня, Кабмін рекомендує скоротити робочий день, аби люди встигли “до першої зірки” накрити різдвяний стіл.

Читайте також: Цьогоріч Хмельницький першим в Україні засвітить новорічну ялинку: які дива чекатимуть на нас

За кілька днів по тому настає пора для найулюбленішого та найдемократичнішого свята на усьому пострадянському просторі. Ялинково-мандариновий настрій почнеться  ще з неділі, 29 грудня. Субота, 28 грудня, буде робочою, як і попередня субота, 21 грудня. У ці дні ми наперед відпрацюємо за понеділок і вівторок, 30 і 31 грудня. До того ж, 28 числа буде скорочений робочий день, яким він і мав би бути 31 грудня.

Отже на Новий рік ми весело відпочиваємо чотири дні поспіль – з 29 грудня по 1 січня. Далі по тому на нас чекає дводенний період роботи (яка там робота!) – 2 і 3 січня. І знову (от несподіванка!)  настає субота, 4 січня. Після вихідних ми мали би вийти попрацювати в понеділок, 6 січня, і знову піти святкувати Різдво – цього разу за східним обрядом. Однак виходити працювати на один день, та ще й передсвятковий –це лише змарнувати робочий день. Тому уряд завбачливо переніс його на 11 січня.

Читайте також: На Хмельниччині вже розпочинають продаж новорічних ялинок

Звісно ж, ніхто нічого проти такого перенесення немає. Навіть ті, хто зроду-віку не святкував ніякого Різдва. Вихідні – то святе і для григоріанців, і для юліанців, і для іудеїв, і для кришнаїтів, і для атеїстів. (До речі, не гріх було б зробити вихідними усі свята, що відзначаються усіма світовими релігіями.)

Отже, з нагоди Різдва на нас чекають іще чотири вихідні поспіль. А далі доведеться вже засукувати рукави і братися знову до роботи. Хоча Маланки, Василя, старий Новий рік, Водохреща та … (тут кожен може поставити свою дату) не гріх відсвяткувати і з засуканими рукавами. Аби лишень печінка не підвелаJ

" " " "