Робочі місця на селі завдяки екзотичній сільськогосподарській культурі.

1656

Робочими місцями село забезпечене.  У Клининах Волочиського району вже третій рік продовжують розвивати  тютюнове виробництво. У 2017-му тут висадили п’ятдесят гектарів забутої для цього регіону рослини, а вже в цьому році площі збільшили вдвічі.

Микола Антонович вже два роки  працює старшим оператором сушарок тютюну. Чоловік каже, робота відповідальна, адже щогодини потрібно слідкувати за температурним режимом у котлах як в день, так і вночі. Та головне, додає, що і для  нього,  і для багатьох інших в селі є гарно оплачувана робота.

Вирощуванням давно забутої для цього регіону культури керівництво Групи компаній «VITAGRO» вирішило займатися три роки тому. Розпочали із трохи більше ніж п’ятдесяти гектарів. Проте на сьогодні цей показник виріс більш ніж у двічі.

Вирощування даної  сільськогосподарська культура вимагає чималої уваги, дотримання технології та  людської праці. Староста села переконує, з часу створення у Клининах  посадкових  площ та переробного підприємства забула про таку сільську проблему як нестача роботи у селі. У сезон, який тут триває з травня і до листопада, майже щодня задіяно більше ніж сотня людей із кількох сіл району.

Керівник напрямку «Тютюн» наголошує, цьогорічна дощова весна сприятливо  вплинула на посадку тютюну. Жоного разу не задіювали поливальні машини. тому надіються на якісний результат при збиранні. У 2019-тому на  підприємстві збільшують кількість сушарок,  що дозволить у швидкий  термін закінчити збір.

" " " "