Робота над помилками: як Нацполіція відреагувала на вчорашній інцидент в Луцьку

У Хмельницькому та восьми інших обласних центрах введуть посилені заходи безпеки

1025

Керівництво Національної поліції України прийняло рішення посилити заходи безпеки та забезпечення громадського порядку на території ряду Українських областей, включаючи і Хмельницьку. Про це повідомив Telegram-канал “Хмельницький LIVE”.

Ймовірно, таке спонтанне рішення було прийнято через інцидент, який трапився вчора, 21 липня, в місті Луцьк, де чоловік захопив пасажирський автобус із 13 пасажирами, та тримав їх у заручниках більше дванадцяти годин.

Проаналізувавши ситуацію, яка, до речі, могла закінчитися трагічно, Національна поліція України вирішила ввести комплекс заходів, за допомогою яких у майбутньому подібних ситуацій можна буде уникнути.

Так стало відомо, що на вулицях Хмельниччини та ще восьми областей будуть нести службу додаткові поліцейські наряди. Вони патрулюватимуть місця з найбільшим трафіком людського потоку, перевірятимуть підозрілих осіб, здійснюючи у них поверхневий обшук. Також  поліцейські перевірятимуть підозрілі об’єкти на предмет наявності в них вибухівки. До таких можна віднести пакети, сумки, коробки, ящики, транспортні засоби та ряд інших об’єктів, які за усіма зовнішніми ознаками вже тривалий час не використовуються своїми власниками.

Читайте також: На Хмельниччині СБУ провела спеціальне антитерористичне тренування

Особливу увагу правоохоронці приділятимуть обласним центрам, на в’їздах і виїздах яких будуть розміщені мобільні пости.

" " " "