Роботи в розпалі. У Хмельницькому на кредитні кошти від НЕФКО відремонтують три каналізаційно-насосні станції

842

Роботи в розпалі. Хмельницький кілька місяців тому отримав кредит від міжнародної організації «НЕФКО» на реконструкцію кількох каналізаційно-насосних станцій. За тридцять мільйонів гривень кредиту мають повністю оновити три станції. Роботи на одній із них тривають в активній фазі.

Це каналізаційно-насосна станція у середмісті Хмельницького. Над землею  – це невелика та непримітна споруда, а от під землею все навпаки. Наразі ту ведуться масштабні роботи із заміни та встановлення нового сучасного обладнання. Кредитні кошти на це місту виділила міжнародна фінансова організація  «НЕФКО».

Наразі на цій КНС вже замінено два насоси, котрі перекачують стоки. Особливістю нового обладнання, що встановлюють спеціалісти, є мале енергоспоживання. Одна  така станція обслуговує мікрорайон Гречани.

Окрім заміни самих насосів тут покращиться і автоматика. Робота людини тепер мінімізується.

За словами заступника Хмельницького міського голови, наразі вік експлуатації такої станції обчислюється десятиліттями, тому роботи із їхнім осучасненням є вкрай важливими та нагальними. Гроші планують освоїти до кінця року.

 

" " " "