«Родини Небесної Сотні» подякували Порошенку за багаторічну підтримку і зусилля для розвитку громадянського суспільства

568

Під час зустрічі з Петром Порошенко ГО «Родини Небесної Сотні» подякували п’ятому президенту  за те, що він продовжує відстоювати цінності, за які боролися учасники Революції Гідності.

«З нагоди 8-ої річниці Революції Гідності, хочемо подякувати за вашу боротьбу на Майдані. Всі ці 8 років ви підтримували і надавали допомогу родинам Героїв Небесної Сотні і учасникам Революції Гідності. Ми хочемо подякувати вам за те, що ви не опускаєте руки та продовжуєте боротися, за те, що ви відстоюєте Україну та її інтеграцію в ЄС, за ті цінності, що відстоювали наші рідні захисники», – сказала вдова Героя Небесної Сотні Андрія Цепуна, Голова правління Громадської організації «Родини Небесної Сотні» Юлія Цепун.

Вона також вручила Порошенкові Подяку за щиру підтримку сімей Героїв Небесної Сотні та постраждалих учасників Революції Гідності, багаторічну співпрацю у сфері розвитку громадянського суспільства та з нагоди Дня гідності та Свободи.  «Для мене це насправді дуже цінно. Не віриться, що вже пройшло стільки років і з часів Помаранчевої революції, і з часів Революції Гідності», – відповів Петро Порошенко.

Він зазначив, що труднощі, з якими стикається Україна, величезні. «Труднощі організовує нам агресор, труднощі організовує «п’ята колона», це труднощі з боку тих, кому «какая разница» і «мастеров разговорного жанра». Це труднощі від тих, хто знущався над подіями під час Революції Гідності, їх так званий гумор, коли «Беркуту» рекомендували взяти ебонітові палички, які будуть виробляти електрику, якщо бити учасників Майдану», – нагадав п’ятий Президент.

Петро Порошенко під час зустрічі також подякував родинам за те, що вони тримаються разом, за те, що продовжують боротьбу, за те, що самі не втрачають віру і не опускають руки. «Я від імені всієї нашої команди дуже вдячний вам за високу оцінку нашої роботи. Хочу сказати – разом далі до перемоги, бо наші головні перемоги ще попереду», – зазначив Петро Порошенко.

Фракція «Європейська Солідарність» неодноразово висловлювала повну підтримку позиції ГО «Родина Героїв Небесної Сотні», поранених та активістів Революції Гідності щодо непрозорої ситуації навколо розслідування «справ Майдану», незаконності кадрових призначень у Державному бюро розслідувань.
До прикладу, в Одесі у серпні цього року «Європейська Солідарність» у суді відстояла проспект імені Небесної Сотні, який намагалася перейменувати місцева влада.

Також напередодні 30-ї річниці Незалежності України депутати Київради від «ЄС» завадили інсталяції радянських декорацій на місці меморіалу Героїв Небесної Сотні на вулиці Інститутській.

" " " "