Роман Примуш розповів за скільки часу можна отримати результат ПЛР-тесту на коронавірус

Адміністрація Хмельницької області має намір збільшити кількість проведення ПЛР-тестувань звязку з постійним збільшенням випадків захворювань на COVID-19

1381

Адміністрація Хмельниччини прийняла рішення про збільшення кількості ПЛР-тестів на виявлення коронавірусної інфекції в медичних закладах області. Про це заявив в ході брифінгу перший заступники Хмельницької ОДА Роман Примуш.

За словами чиновника, цього вдасться досягти завдяки встановленню в обласному лабораторному центрі ще одного ампліфікатора – пристрою, який забезпечує періодичний нагрів та охолодження пробірок з точністю не менше 0,1 градусу по Цельсію. Такі пристрої необхідні при проведенні ПЛР-тестування.

«Сьогодні уже поставлений в обласну лабораторію ще один ампліфікатор за рахунок допомоги Всесвітньої організації охорони здоров’я. Але щоби вийти на 1500 проб за добу, крім зазначеного ампліфікатора, потрібно закупити ще один такий апарт, вартістю більше мільйона гривень», – розповів Примуш.

Читайте також: COVID-19: майже 200 інфікованих та 100 людей, що одужали за минулу добу

При цьому Примуш додав, що керівництво області планує придбати ще один такий пристрій завдяки державної субвенції, яку виділив уряд як раз для вирішення подібних питань. Чиновник переконаний, що завдяки цьому в області зможуть проводити більшу кількість тестувань, що пришвидшить процес діагностування.

«Наразі результат тестування можна отримати вже за дві доби. Раніше затримувалися дослідження і до тижня», – каже Примуш.

 

" " " "