Розчистка дерев – частина містян обурюється

517

Необхідність чи нефахова робота? У соцмережах активно обговорюють чергове омолодження дерев у парках міста. Обрізати крони комунальники почали після листопаду. Традиційно після цього захисники насаджень розкритикували їх роботу. Некваліфікованою  її назвав у Фейсбуці і начальник екоінспекції Андрій Мартинов. Тим часом комунальники виконали лише частину обрізки. Тож на часі – інші ділянки.

Користувачка Фейсбуку Афіна Черкезова вихідними написала емоційний пост про обрізку дерев у парку Чекмана.

Тему активно підхопили користувачі. Допис миттєво поширили в інтернеті. Думки розділились – одні коментарі були про користь такої роботи. У решті – негативна оцінка діяльності комунальних служб.

Під постом є і позиція підприємства «Парки і сквери Хмельницького».

Оперативно відреагував у Фейсбуці на допис і голова екоінскекції в області Андрій Мартинов. Офіційного коментаря від державного органу після звернення ми не отримали.

В департаменті інфраструктури ж кажуть, це радше особиста думка чиновника. Тож працюють над розчисткою дерев і надалі. До прикладу , у парку торфяні грунти, тож під час сильного вітру там виламує дерева із корінням. А це несе загрозу перехожим. Робітники омолодили уже половину насаджень у парку. Триває робота і на інших ділянках.

До такої критики з боку населення комунальники уже звикли, каже Василь Новачок.

Триватиме розчистка насаджень до весни. Уповільнює роботу тепла зима. Через болото до насаджень неможливо доїхати технікою.

" " " "