Розкрадання бюджетних коштів у Хмельницькому: що з’ясувало слідство

Посадовець одного з комунальних підприємств "нагрів" бюджет обласного центру на суму понад п'ять з половиною мільйонів гривень

4777

У Хмельницькому завершено досудове слідство за справою щодо привласнення понад  4 мільйонів гривень із міського бюджету.

Як з’ясувалося в ході слідства, верховодив розкраданням казенних коштів головбух одного з міських комунальних підприємств. Упродовж двох років, із листопада 2016 по листопад 2018, посадовець, змовившись із шістьма поплічниками, регулярно запускав руку у скриню з міською казною.

Так, він регулярно здійснював  відрахування на “зарплату” трьом особам, які насправді жодного дня на комунальному підприємстві не працювали. Крім того, змовившись із керівниками приватних фірм, головбух переказував на їхні рахунки гроші за начебто виконані ними роботи і начебто закуплені у них товарно-матеріальні цінності. Хоча насправді нічого цього також не було.

Таким чином, за два роки підприємливий чоловік “нафантазував” уявних зарплат і робіт на суму понад 4 мільйони гривень.

Читайте також: У Хмельницькому побільшало легальних працівників

Крім того, у судовому провадженні Хмельницького міськрайонного суду чекає розгляду ще одна справа  щодо привласнення 1,6 мільйона гривень із міського бюджету, в якій фігурує той самий “герой”. Якщо всі підозри, що йому інкримінують, доведуть у суді, то колишній головбух надовго може піти за грати: за таке закон передбачає від 6 до 12 років із конфіскацією майна.

" " " "