РОЗРОБКИ НАУКОВЦІВ

412

Надлегкий бронежилет, шкарпетки, які можна не прати 40 днів та спеціальна білизна. Усе це – сучасні розробки науковців для військових. Засоби захисту уже врятували не одне життя, адже надійшли у масове виробництво. Користуються ними спеціалізовані підрозділи. Сукупно розробки вчених українських вишів претендують на державні премію імені Бориса Патона. Наукову роботу з цієї тематики обговорювала вчена рада у Хмельницькому національному університеті.

У Хмельницькому національному університеті засідала вчена рада. Науковці кількох вишів країни обговорювали здобутки вітчизняної науки для потреб бійців – починаючи від матеріалів до екіпірування.  Доробки Київського університету технології і дизайну, академії сухопутних військ т Херсонського технічного університету включають у себе комплексну роботу. І саме вона претендує на державну премію імені Бориса Патона. До масового виробництва надійшли бронежилети, шкарпетки антибактеріальні та білизна.

Національний університет вчергове став науковим майданчиком для обговорення наукової роботи, цього разу у сфері виготовлення захисного спорядження.

Підготовка усіх елементів роботи – від матеріалів до виготовлення зайняла кілька років, каже одна із авторок розробки Наталія Остапенко.

Розробками вітчизняних науковців уже користується спецназ антикорупційного бюро та спеціалізовані силові підрозділи.

 

" " " "