СПЕЦРЕПОРТАЖ. РОЗВИТОК ГРОМАД

461

Громади 188 округу освоюють кошти з державного бюджету. У 2021 році за сприяння народного депутата України Сергія Лабазюка громади отримали 30 мільйонів гривень субвенцій. Кошти направлені на розвиток освітньої, медичної та культурної сфери. Основними об’єктами використання державних коштів Волочиської громади є заклади освіти.

Термомодернізація – один із проєктів, якого потребували майже всі навчальні заклади Волочиської громади. Саме завдяки державним коштам будівля Волочиської загальноосвітньої школи тепер утеплена. Головний вхід закладу повністю облаштований: різнокольорова скарбниця знань радо зустрічає школярів. На задньому ж дворі роботи з утеплення тривають. Повна їх вартість складає близько 8 мільйонів гривень.

Окрім школи, роботи з утеплення також виконали у дошкільних навчальних закладах  “Сонечко” та “Зірочка”. На черзі й центр розвитку дитини “Калинка”. Кольоровий та утеплений фасад, а також новий дах має і Війтовецька загальноосвітня школа.

Наймасштабніший проєкт який планують здійснити у Війтовецькій громаді за кошти державних субвенцій та місцевого бюджету – будівництво школи. Двоповерховий навчальний заклад для 250 учнів планують звести у селі Писарівка. Адже школа, у якій навчалися учні, знаходиться в аварійному стані та не вміщує таку велику кількість дітей. Орієнтовна вартість закладу з усіма зручностями складе близько 90 мільйонів гривень.

Підростаючого покоління у Писарівці чимало. Тут є дві футбольні команди, які щоразу повертаються додому із нагородами. Тож для розвитку їх спортивної кар’єри та для усіх дітей, у селі будують спортивний майданчик зі штучним покриттям. Для нього залучили понад півтора мільйона гривень субвенції, з яких 1 мільйон 400 тисяч громада вже освоїла.

Завдяки державним субвенціям розвивається й Наркевицька громада. За понад 2 мільйони гривень державних коштів у Наркевичах утеплили фасад сільського будинку культури. Субвенцію на утеплення отримав і Бубнівський заклад дошкільної освіти “Зернятко”.

Розподіл державних коштів на об’єкти проведено із врахуванням потреб кожної  громади.

" " " "