Розвиток спорту як інвестиція у завтрашній день

730

Розвиток спорту як головна із інвестицій у завтрашній день. У Хмельницькому за участю голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк відбувся круглий стіл між очільниками територіальних громад колишнього Хмельницького району та тренерами спортивних секцій. Говорили про зроблене та про те – в якому руслі будуть рухатися в 2021-му році.

Майбутнє у спорті та здоров’ї дітей. Голова Хмельницької обласної ради ініціювала проведення круглого столу між громадами та спортивними функціонерами. За словами Віолети Лабазюк, здоров’я дітей має стояти чи не на першому місці серед  пріоритетіву роботі кожної громади. Головним  має стати переконання серед молоді, що спорт – це модно.

У Лісовогринівецькій громаді вже кілька років працюють за програмою, котру запровадив відомий телеведучийОлександр Педан. У тамтешніх школах розвиваються нові спортивні напрямки. Кажуть, діти зацікавленні та хочуть розвитку.

Рівність у всьому, незалежно від того, де ти живеш. Віктор Адамовський нині працює вчителем фізичної культури у Давидковецькій ЗОШ. Педагог каже, потрібно створити всі умови для того, аби сільські діти не відчували себе обділеними перед міською молоддю.  Зараз ця різниця дуже суттєва.

Розсошанська громадаза час свого створення зробила чимало позитивних змін у плані розвитку спорту. Минулого року у Ружичанці був збудували сучасний спортивний майданчик із штучним покриттям. За словами голови – Василя Дячка, результат цього будівництва бачать і досі – об’єкт не пустує жодного дня.

Незмінним помічником у громадах щодо розвитку та популяризації спорту серед молоді є Благодійний фонд Сергія Лабазюка «Ми Поруч». Його роботу видно чи не в кожному населеному пункті  .

Забрати дітей з вулиць, змусити відкласти гаджети та займатися спортом. Це складова розвитку – зазначає голова Хмельницької обласної ради.

Учасники круглого столу напрацювали реальний план розвитку галузі на наступні роки. Заходи матимуть підтримку як з боку благодійного фонду Ми поруч, так і фінансування з обласного бюджету.

" " " "