РОЗВИТОК СУЧАСНОЇ РЕЖИСУРИ

399

Розвиток сучасної режисури. У Хмельницькому обласному академічно-драматичному театрі імені Михайла Старицького відбулося відкриття фінального етапу проєкту СТРУМ. Його метою є залучення та розвиток молодих режисерів і акторів. Кого обрали, та які п’єси втілять у життя?

Театральна лабораторія СТРУМ проходить у театрі імені Михайла Старицького вдруге. Цьогоріч тематика Сучасної театральної режисури української молоді –  драматика для підлітків. З 15-ти режисерських заявок відібрали всього 4.

СНХ 00112 03:09 головні критерії це звісно було по перше якісний драматургічний матеріал по друге це режисерська експлікація за якою було зрозуміло як режисер бачить цю майбутню і наскільки це цікаво майбутнє вистави 03:24

Євгеній Резніченко один із режисерів-фіналістів. Розповідає, раніше участі у лабораторіях не брав, тож такий досід для нього буде дуже корисним. Для вистави Євген обрав п’єсу “Ігри на задньому подвір’ї” Една Мазія.

“Чапаєв і Василіса”- таку п’єсу для постановки обрав режисер Борис Кривець. У ній порушуються актуальні проблеми підлітків.

Фінальний показ уривків молодих режисерів відбудеться 3 жовтня. Журі лабораторії визначить переможця, який отримає можливість втілити творчий задум на сцені театру імені Старицького.

" " " "