Рятувальники нагадують Хмельничанам правила безпечного відпочинку на водоймах

774

Купальний сезон в самому розпалі. На пляжі у Хмельницькому щодня відпочивають сотні містян. Відпочинок на природі приносить не тільки задоволення. Мають місце і нещасні випадки. З початку купального сезону на території нашої області загинуло 11 людей, серед яких одна дитина. І головна причина, що призводить до таких випадків – проста людська недбалість. Задля зменшення нещасних випадків на водоймах, рятувальники відвідали міський пляж та нагадали хмельничанам правила поведінки на воді.

15 місць відпочинку офіційно визначено та обладнано для купання на території Хмельницької області. В самому ж місті єдине місце, де дозволено купатись – пляж. Рятувальники провели рейд та попередили подолян про необхідність дотримуватись правил безпеки на воді.

Також рятувальники застерігають пірнати у незнайомих водоймах, де не обстежене дно, а під час плавання на матрацах спостерігати за течією та вітром. На міському пляжі всі умови для безпечного купання дотриманні. Є тут і пост, де рятувальник слідкує за усіма відпочиваючими.

Відпочиваючим на міському пляжі надзвичайники роздали листівки – пам’ятки із правилами безпеки. А також розповіли, як надати першу домедичну допомогу постраждалому. Рятувальники наголосили, найперше, що необхідно зробити, витягнувши людину з води – викликати швидку. До приїзду медиків надати постраждалому першу допомогу. А саме: перевірити у людини наявність пульсу та дихання. Якщо ознак життєдіяльності немає, приступити до серцево-легеневої реанімації.

Елементарні вміння з надання першої допомоги можуть врятувати життя не одній людині. І, чим скоріше ви почнете надавати допомогу, тим більша вірогідність врятувати постраждалого.

" " " "